Klantenservice
0
Sluiten

Informatie en tips over massage

Informatie en tips over massages vindt u op deze pagina. Professionele massageproducten kopen? Wij hebben een breed assortiment massageolie van professionele kwaliteit. Alle massageolie in ons assortiment is ook in afspoelbare vorm te verkrijgen.

Informatie

Massage is een oude heilzame vorm van therapie. Door massage ontstaat er een betere doorbloeding. Ontspannings massage is rustgevend voor lichaam en geest. Het is een perfecte manier om bij stress te ontspannen. Ontspannings massage is een moment voor jezelf nemen, en aandacht aan jezelf geven.

Massage is een oude heilzame vorm van therapie. Door massage krijg je een betere doorbloeding. Een goede massage is rustgevend en ontspannend voor het lichaam en de geest. Een massage is de perfecte manier om al uw stress letterlijk van uw schouders af te laten vallen. Het is even een moment voor jezelf nemen.

Soorten massage

Er zijn veel verschillende soorten massages. We zetten hier een aantal soorten massages op een rijtje. Vraag extra informatie aan de masseur of therapeut alshij/zij met de massage een klacht moet wegnemen of verminderen. Het is ook belangrijk om aan te geven als u bijvoorbeeld medicijnen gebruikt, hartproblemen heeft, zwanger bent, herstellend bent van een ziekte of na operatie.

Er wordt gewerkt aan uw lichaam, uw ledematen en uw bloedsomloop. Door de overweldigende ontspanning doet u rustig aan na een massage om er zo lang mogelijk van te genieten.

Klassieke Massage

De meest voorkomende vorm van de tegenwoordige massage. Deze vorm wordt ook wel Zweedse Massage genoemd.

Anma Massage

De japanners hebben zich deze vorm van masseren ongeveer 1300 jaar geleden eigen gemaakt en deze vorm staat bekent als Anma Massage

Tuina

Tuina, uitgesproken als twie na, is een massagevorm die gebaseerd is op de oude principes van de Traditionele Chinese Geneeskunst.

Shiatsu

Tokujiro Namikoshi heeft de kennis van de oude Chinese geneeskunst toegepast om tot de ontwikkeling van een therapeutische vorm te komen, welke hij massage door vingerdruk noemde.

Hotstone massage

De stenen zijn ongeveer 45 - 50 graden warm. De stenen hebben een vulkanische oorsprong en zijn in de loop der jaren glad gepolijst door water, zand en Moeder Natuur. In onze webshop vindt u ook hotstones.

Sportmassage

Sportmassage is het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gezonde sporter, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of de nadelige gevolgen van de sportbeoefening weg te nemen.

Thaise Kruidenstempelmassage

Thaise Kruidenstempelmassage is een ontspanningsmassage die bestaat uit een reinigende behandeling van de rug, gevolgd door een schouder- en rugmassage met de thaise kruidenstempels. De kruidenstempels bevatten meerdere verschillende kruiden, elk met een eigen doel en werkingsgebied. Daarna volgt de ontspannende rugmassage met warme massageolie. In onze webshop vindt u ook kruidenstempels.

Ayurvedische massage of ayurveda massage

Binnen de ayurvedische geneeskunde neemt massage een centrale rol in. Over het algemeen kenmerken ayurvedische massages zich door een holistische benadering, wordt er in ruime mate met olieën gewerkt en kunnen deze olieën voorzien zijn van geneeskrachtige kruiden. De massage is gericht op het herstellen van de balans tussen de drie dosha`s en de 5 elementen; Vata ether en lucht, Pitta vuuren Kapha water en aarde.

Sweda massage

Sweda massage komt uit Tibet en vindt zijn oorsprong in een combinatie van buitenlandse invloeden uit de landen rondom Tibet. Zo zijn elementen uit de Indische Ayurveda overgenomen, uit China Qing-Bai en elementen uit de Nepalese en Tamil-cultuur.

Triggerpointmassage

Triggerpointmassage is een relatief nieuwe vorm van massage. Hierbij wordt op zoek gegaan naar triggerpoints. Een triggerpoint is een kleine verkramping in een spier die aanvoelt als een pijnlijke verharding. Deze verkrampingen spelen vaak een belangrijke rol bij talloze lichamelijke ongemakken. Bij triggerpointmassage worden deze `spierknopen` opgezocht en gemasseerd.

Stoelmassage

De massage wordt gegeven op een speciale, ergonomische stoel welke wordt meegebracht door de masseur. Tijdens de massage oefent de masseur druk uit met de ellebogen, handen, handpalmen en vingers op hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen waardoor blokkades worden opgeheven en zwakke plekken worden versterkt.

Zweedse massage

We noemen deze massage Zweeds, omdat het door de Zweedse gymnastiekleraar en schermer Per Henrik Ling is ontwikkeld. Ling combineerde de bewezen massagetechnieken van de oude chinezen met de kennis uit het Westen.

Reflexzone massage

Alle organen en lichaamsdelen zijn door energiestromen met bepaalde reflexgebieden in de voet en hand verbonden. Eigenlijk is de hele mens terug te vinden in de voet. Als er iets aan de hand is met een van onze organen, zal de corresponderende plaats op de voetzool dit aantonen middels een verandering. Reflexzonemassage werkt met deze punten met als doel om blokkades op te heffen, de doorstroming van energie te bevorderen of om pijnklachten te verminderen. Voetreflextherapie en handreflexmassage zijn oeroude vormen van massage en therapie. De Chinezen en Egyptenaren kenden de geheimen van deze therapie al heel vroeg.

Acupressuur

Acupressuur en shiatsu worden nog weleens door elkaar gehaald. Het verschil zit hem in de oorsprong en de technieken die gebruikt worden. Acupressuur komt uit de Traditionele Chinese Geneeskunst, shiatsu uit Japan en sinds kort komt men dezelfde technieken tegen bij de stoelmassage.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen

Marma massage

Marma massage maakt onderdeel uit van de Indische gezondheidsleer Ayurveda. Marma massage is ongeveer 1500 jaar voor Christus al beschreven en daarmee een van de oudste vormen van massage.

Holistische massage

Uitgangspunt binnen de holistische gedachte is dat de mens een eenheid vormt met zijn geest, lichaam en energie. Een volmaakt geheel. De een kan niet zonder ander en als de een niet goed functioneert, zal dat gevolgen hebben voor de andere. Holistische massage is dus niet alleen een lichamelijke aangelegenheid, de geest moet zich ook ontspannen en dan kan er energieoverdracht plaatsvinden. lichaam, geest en energie als drie-eenheid. Deze massage is een samenstelling van de meest goed werkende elementen uit verschillende massagetechnieken en kan slechts door zeer ervaren massage specialisten worden uitgevoerd.

Shantalamassage of babymassage

Deze vorm van massage vindt zijn oorsprong waarschijnlijk in India. De Franse arts Frederick Leboyer kwam in contact met een moeder die haar baby op deze wijze masseerde. De naam van de moeder was Shantala en hiermee heeft Dokter Leboyer de basis gelegd voor wat wij in het Westen Shantala noemen.

Energetische massage

Deze zachte vorm van massage werkt meer op het energetisch lichaam dan dat de masseur de lijnen van de spieren en bindweefsel volgt. Over het algemeen betreft het zachte aanrakingen, wrijvingen en technieken die zeer ontspannend werken. Doel van de massage is voor de ontvanger om zich te richten op de energiestroom in het lichaam en meer nog op de uitwerking van de massage dan op de plaats van de aanraking te letten.

Intuitieve massage

Intuïtieve massage is zoals het woord het zegt; vanuit de intuïtie. Men bedoelt hier dus niet de anatomische en musculaire lijnen van het lichaam volgend, maar eigenlijk zonder vooropgezet plan en luisterend naar wat het lichaam nodig heeft, hierop de behandeling steeds verder voortzetten.

Dynamische massage

Dynamische massage is bedoeld als ontspanning en om je lichaam losser te maken. Het kan gecombineerd of ingepast worden in een andere massage, zoals bijvoorbeeld bij Integratieve massage. Naast de puls als belangrijkste massagetechniek worden er soms ook openende en ruimte gevende technieken gebruikt zoals stretchings of mobiliserende technieken om spieren losser te maken.


Polariteitsmassage

Begin vorige eeuw is de polariteitsmassage ontwikkeld door de Oostenrijkse natuurgeneeskundige Randolph Stone. Hij ontdekte dat het menselijk lichaam, net als de Aarde, over positief en negatief geladen polen beschikte. De bovenzijde van ons lichaam is positief geladen, de benen en voeten zijn negatief geladen. Polariteitsmassage is een energetische en integratieve massage tussen de verschillende polen van ons lichaam, waardoor de relatie tussen geest, emotie en lichaam wordt hersteld.

Holistic Pulsing

Vrij vertaald betekent het zoiets als het geheel in een pulserende beweging brengen. Men brengt het lichaam, gekleed op een behandeltafel, ritmisch en pulserend in beweging. Er wordt gewerkt met een golvende, stromende bewegingen welke tot doel hebben een diepe lichamelijke ontspanning te brengen, waardoor er een steeds grotere bewustwording van het lichaam optreedt. De innerlijke stem wordt weer of beter gehoord.

Integratieve massage

Integratieve Massage is een combinatie van 3 massagevormen wat vooraf wordt gegaan door een kort gesprek. Het gesprek is noodzakelijk om de massage af te stemmen op de persoon en het moment. Dezelfde persoon zal dus niet snel twee keer dezelfde behandeling ontvangen. Er wordt gebruik gemaakt van dynamische massage in het begin om te ontspannen, gevolgd door intuïtieve massage met olie voor de diepe ontspanning van huid en spieren en als laatste een polariteits massage voor het herstellen van de balans in energieën

Aquamassage

Aqua Massage is een mechanische massagevorm, een combinatie van warmtetherapie en acupressuur. De basis wordt gevormd door drie natuurlijke elementen: kracht, warmte en water. Nadat het water is opgewarmd (ca. 30 graden Celsius) masseren krachtige waterstralen drie zijden van het lichaam, zonder dat men daarbij nat wordt.

Lypossage

Lypossage is ontwikkeld door de Amerikaanse massagetherapeut Charles Wiltsie en deze vorm maakt gebruik van technieken uit de fysiotherapie, lymfedrainage en bindweefselmassage. Het betreft een figuurcorrigerende massage die een aantal malen gegeven dient te worden.

Cupping of Kassath Hawa Bedoeïnenmassage

Deze eeuwenoude vorm van vacuümmassage wordt tegenwoordig vaak als nieuw gepresenteerd, maar is dat dus niet. Wat wel nieuw is, is de benaming Kasaath Hawa Bedoeïenmassage zoals die door La Cure op de Nederlandse markt is gebracht. De techniek erachter komt al uit de tijd van de oude Chinezen en gaat uit van de dieptewerking, omdat door het vacuüm in het stolpje ook het bingweefsel bereikt wordt.

Chinflex

Chinflex is een massage die gebaseerd is op de oude originele Chinese voetmassage principes.
De Chinezen passen voetmassages, met zeer goede resultaten, al bijna 4000 jaar toe. Chinflex dankt zijn succes aan twee systemen die elk hun effectiviteit hebben bewezen. Voetzonereflexmassage en de massage van de acupunten en meridianen welke op de voeten en onderbenen zijn gelegen. De Chinezen gebruiken deze massages om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of als er klachten zijn deze te verminderen of te verhelpen.

Lomi Lomi massage

Lomi Lomi Massage is afkomstig van Hawaii en is voortgekomen uit de rijke traditie en cultuur van diverse hawaiiaanse eilanden. Lomi Lomi omvat zowel lichamelijke als spirituele aspecten en is ongeveer 5000 jaar geleden ontstaan. Het is een rustige ritmische massage, gericht op ontspanning en genezing.

Tips

- Het is belangrijk om aan te geven als u bijvoorbeeld medicijnen gebruikt, hartproblemen heeft, zwanger bent, herstellend bent van een ziekte of na operatie.
- Gebruik de juiste massageolie bij de soort massage die u geeft, let hierbij op eigenschappen als viscositeit en vetheid

Verschillende soorten massageolie vindt u op deze pagina

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Bekijk hoe onze partners gegevens op de Meer over cookies link. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »